DRUŠTVO DIPLOMIRANIH INŽENJERA ŽELEZNIČKOG SAOBRAĆAJA SRBIJE (DIŽS)

1st Railway Talk

U okviru Evropskog saveza društava železničkih inženjera (UEEIV) održan je 25. januara 2023. Prvi železnički razgovor (1st Railway Talk) o kritičnim faktorima uspeha i rizicima kompleksnih železničkih projekata. Predavanje je održano sa preko 240 registrovanih učesnika  i 126 pratioca uživo. Nekoliko članova našeg Društva je takođe bilo prisutno. O ovoj temi su govorili  Sekretar Asocijacije i  bivši potpredsednik Italijanskih Železnica i Danijel Virt (Daniel Wirth) iz Švajcarske. Na ekspertskom nivou i sa korisnim detaljima ukazano je na  faktore i rizike u implementaciji velikih železničkih projekata.

UEEIV je krovna Evropska asocijacija železničkih inženjera, koja je osnovana pre više od 30 godina da bi omogućila praćenje i razvoj jedinstvenog železničkog sistema širom Evrope.  U okviru ove organizacije se organizuju seminari, kongresi, radionice na kojima učestvuju eminentni stručnjaci iz oblasti železničkog inženjerstva, a čiji član je i DIŽS. U 2023 godini planirana je serija radionica sa aktuelnim temama pod nazivom „Železnički razgovori“.

Detalje i ceo snimak radionice možete pogledati  https://www.ueeiv.eu/events/first-railway-talk/

Sledeći železnički razgovor najavljen je  28. marta 2023 sa temom „Inovacije na železnici i mladi inženjeri u železničkoj industriji“, o čemu ćete detaljnije blagovremeno bii obavešteni.

Branislav Bošković, Predsednik DIŽS