ДРУШТВО ДИПЛОМИРАНИХ ИНЖЕЊЕРА ЖЕЛЕЗНИЧКОГ САОБРАЋАЈА СРБИЈЕ (ДИЖС)

1st Railway Talk

У оквиру Европског савеза друштава железничких инжењера (UEEIV) одржан је 25. јануара 2023. Први железнички разговор (1st Railway Talk) о критичним факторима успеха и ризицима комплексних железничких пројеката. Предавање је одржано са преко 240 регистрованих учесника  и 126 пратиоца уживо. Неколико чланова нашег Друштва је такође било присутно. О овој теми су говорили  Секретар Асоцијације и  бивши потпредседник Италијанских Железница и Данијел Вирт (Daniel Wirth) из Швајцарске. На експертском нивоу и са корисним детаљима указано је на  факторе и ризике у имплементацији великих железничких пројеката.

UEEIV је кровна Европска асоцијација железничких инжењера, која је основана пре више од 30 година да би омогућила праћење и развој јединственог железничког система широм Европе.  У оквиру ове организације се организују семинари, конгреси, радионице на којима учествују еминентни стручњаци из области железничког инжењерства, а чији члан је и ДИЖС. У 2023 години планирана је серија радионица са актуелним темама под називом „Железнички разговори“.

Детаље и цео снимак радионице можете погледати  https://www.ueeiv.eu/events/first-railway-talk/

Следећи железнички разговор најављен је  28. марта 2023 са темом „Иновације на железници и млади инжењери у железничкој индустрији“, о чему ћете детаљније благовремено бии обавештени.

Бранислав Бошковић, Председник ДИЖС